Een bijzondere bijeenkomst op een bijzondere locatie!

Kasteel De Haar Utrecht

Kasteel De Haar Utrecht

Een feestelijke afsluiting van het seizoen
Het Politiek Café Nieuwegein kan terugblikken op een succesvol seizoen. Je kunt er niet aan voorbij gaan dat dit succes mede mogelijk gemaakt wordt door onze sponsoren en de leden van de Club van 100. Een goede reden voor het bestuur en secretariaat om zich te storten op de organisatie van een speciale bijeenkomst. Het is goed om te mogen concluderen dat deze activiteiten beloond werden. Het Politiek Café mocht rekenen op vele enthousiaste reacties en een grote opkomst. De avond verliep boven verwachting en zelfs de weergoden waren ons goed gezind!

In het late middagzonnetje bij het Koetshuis van Kasteel De Haar heette Dik den Blanken iedereen welkom. Na een prachtige wandeling door de tuin van het kasteel arriveerden de aanwezigen bij het bordes. De gidsen stonden al te trappelen om al het moois in het kasteel met hen te delen, maar zij moesten even wachten. Vanaf het bordes sprak mevrouw Mandy Lablans, Directeur Bedrijfsmanagement Rabobank Utrecht, de aanwezigen toe.

Mevrouw Lablans sprak over “Een aandeel in elkaar”. De Rabobank heeft als doel het versterken van hun klanten en hun omgeving. Zij helpen particulieren en bedrijven om hun dromen en ambities waar te maken. Daarnaast verbinden zij zich aan culturele, maatschappelijke en sportieve partijen en projecten. Zo werken zij samen met Kasteel De Haar om cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek. Gelukkig beschikt het Politiek Café Nieuwegein over een breed publiek en ontvingen alle aanwezigen een parkjaarkaart. Dat kwam goed uit want er was tijdens de boeiende rondleiding zoveel moois te zien dat men tijd en ogen te kort kwam.

Na de rondleiding deed fotograaf Jan Wolleswinkel verwoede pogingen om allen op één foto te krijgen. Nadat hij daarin geslaagd was, konden aanwezigen de indrukken op zich in laten werken tijdens een wandeling naar het Koetshuis waar de schalen uitgestald werden en de barbecue smeulde. Het werd inmiddels al iets frisser maar dat mocht te pret niet drukken. Op het sfeervolle plein voor het Koetshuis kon iedereen genieten van een uitgebreid buffet. Bij het afscheid spraken veel genodigden hun waardering uit voor deze avond. Het deed ons bijzonder goed om te horen dat deze avond als geslaagd beschouwd mag worden. Langs deze weg willen wij u nogmaals danken voor uw aanwezigheid en hopen u ook volgend seizoen te treffen bij de bijeenkomsten van Politiek Café Nieuwegein!