Feestelijke slotavond Politiek Café

Feestelijke slotavond van het seizoen 2015/2016

Als blijk van waardering voor de leden van de Club van 100 en de sponsoren had Politiek Café Nieuwegein ook dit jaar weer een feestelijke slotavond georganiseerd. Deze keer was de keuze gevallen op de sfeervolle locatie DE KOM, stadstheater en kunstencentrum. Ariane Kop directeur van DE KOM was een ware gastvrouw en heette iedereen persoonlijk welkom.

Na de welkomstborrel volgde onze ‘survival’ door de coulissen van het theater, werkelijk geen ruimte bleef geheim, zelfs de kleedkamers van de artiesten konden op een bezoek rekenen. In het gezellige theatercafé stond deze keer geen presentator achter de microfoon, maar ons aller voorzitter Dik den Blanken! Hij bracht dit jaar een wel heel bijzondere speech te berde, meer hierover leest u in de volgende alinea. Al deze commotie maakte ons hongerig, maar gelukkig stonden de ‘grillmasters’ al klaar en konden wij direct aanschuiven. Na heerlijk getafeld te hebben en in de watten gelegd te zijn door de bediening, gingen wij voldaan huiswaarts.

Niet alleen het seizoen werd afgesloten 

Voorzitter Dik den Blanken startte zijn toespraak door ons aan de hand mee te nemen langs de enerverende tijdlijn van het Politiek Café in Nieuwegein. Het Politiek Café dat toentertijd opgericht was om de ondernemers en de politici van Nieuwegein met elkaar te verbinden. Later sloten ook andere betrokken Nieuwegeiners aan. Het was een mooie tijd, maar helaas … aan alles komt een eind. Ook aan iets moois als het Politiek Café Nieuwegein.

Dik leidde het ‘hoge woord’ op zijn eigen humoristische wijze in: “Ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat u geen factuur meer ontvangt. Het slechte nieuws is dat het Politiek Café Nieuwegein er mee stopt.”  Het bestuur heeft na rijp beraad haar conclusies getrokken. De afnemende sponsorgelden, de lager wordende opkomst, het teruglopende aantal leden en bezoekers heeft haar doen besluiten om het doek te laten vallen.

Presentatoren René Hansen en Bert Lubbinge namen onvoorbereid de microfoon van Dik over. Want het doek mocht niet vallen zonder een woord van dank aan Dik den Blanken! Van het begin tot het einde van het Politiek Café konden wij rekenen op een altijd enthousiaste en betrokken voorzitter die zich voor de volle 100% inzette. Daar mag best eens bij stilgestaan worden!

Dit was de laatste keer Politiek Café Nieuwegein en daarmee ook de laatste terugblik.

Bedankt voor uw steun en aanwezigheid de afgelopen jaren.

Wij hebben het graag gedaan!

Tekst: Ellen Heijkamp
Foto’s: Jan Wolleswinkel