Hero Brinkman en zijn politieke partij voor ondernemers

De eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar met Hero Brinkman

‘Feestjesmoe’ zo net na de decembermaand? Onze bezoekers niet. Velen trotseerden de kou (een enkeling zelfs op de fiets) en stroomden binnen voor een ouderwets avondje Politiek Café. Hero Brinkman mocht het spits afbijten. Er zijn maar weinig mensen die zoveel van de politiek af weten, Hero heeft immers 5 partijen gediend. Na een kleine ‘pauze’ bij de politie, timmert hij weer volop aan de weg in de politiek met de Ondernemers Partij.

Wij startten zoals gebruikelijk met de tien ja/nee vragen. Enkele vragen over zijn tijd bij de PVV konden niet ontbreken. Hero ziet zijn PVV periode niet als grootste fout in zijn leven. Wilders is een man in een isolement, dan is het moeilijk om verbinding met de maatschappij te houden. Na twee jaar gepoogd te hebben om de PVV te democratiseren, kreeg Hero Brinkman in 2010 het gevoel dat het hem niet meer ging lukken. Hero zegt niet dat hij het beter doet dan Geert Wilders; “Nee, want Geert zit in de Kamer en ik niet”.

Hero gaat er vanuit dat hij in de Kamer komt met zijn Ondernemers Partij. Er zullen zeker wat kiezers de overstap maken van de VVD naar de Ondernemers Partij aldus Brinkman. De Ondernemers Partij is een one issue partij, andere partijen willen van A tot Z bedienen, wij gaan alleen voor de belangen van ondernemers.

De Ondernemers Partij heeft nogal wat standpunten (25 maar liefst), Hero pikte er 3 issues uit: 1. De BTW verlaging van 21 naar 19%. Er ontstaat een ‘level playing field’ een gelijk speelveld binnen Europa als het gaat om de export positie. 2. De Europese Unie resetten met oude  EEG landen, landen met een integer democratisch bestuur. 3. Het oprichten van een Nederlandse Ondernemersbank, deze Staatsbank dient onze ondernemers te financieren met de laagst mogelijke tarieven. Ons kritische publiek wilde uiteraard meer weten van Brinkman, presentator René Hansen kon het amper bijbenen met de microfoon.

Wij vroegen Hero hoe hij aan mensen komt voor zijn partij. Bij zijn eerdere pogingen om een partij van de grond te krijgen zag hij dat mensen zich afsplitsten, zij kwamen als vliegen op de stroop af en verdwenen weer. Deze keer koos hij mensen die met hun ‘poten in de modder hebben gestaan’: ondernemers. De leden van de Ondernemers Partij mogen ook lid zijn van andere partijen, als men maar gaat voor de ondernemers. De teamspirit is zeer belangrijk binnen de Ondernemers Partij.

Na afloop snel op naar de tweede helft, je moet de teamspirit immers onderhouden…

Bekijk ook de uitzending die RTV9 maakte deze avond

Tekst: Ellen Heijkamp
Foto’s: Jan Wolleswinkel